Försökte mecka lite

Efter jobbet åkte jag och karln OCH försökte mecka lite bil och som vanligt så går det ju inte riktigt som planerat men bättre lycka nästa gång. Vi tappade lite sug och bestämde oss för att åka hem och titta på ett avsnitt av agents of S.H.I.E.L.D. Vem försöker jag lura vi kommer kolla tills vi somnar 😉
 
så här ser man ut trött och sliten efter att jobbat hela dagen med en förkylning som ligger på lur.
 

man måste ha tålamod

När man målar naglarna så måste man ha tid och tålamod. Tyvärr är jag rätt så dålig på det där med tålamod. Inspiration för olika nagelstilar har jag gått om men att få de att se ut som i huvudet är inte lika enkelt.


Brunch med syrran

Klockan halv elva ringer syrran och väcker mig för att berätta hur det gick med besiktningen på lägenheten och frågade om vi skulle luncha eftersom jag inte ens kommit upp ur sängen kom vi på den briljanta idéen att ta en brunch. Riktigt gott och mysigt. Nu ska vi göra stan osäker en stund och hoppas att vi hinner träffa en kompis innan jag måste dra till jobbet. Det har sina fördelar att börja sent 😊



känner mig lite förolämpad

Jag sitter i godan ro på bussen och bläddrar lite i en tidning när hon som sitter bredvid mig helt plötsligt frågar om jag förstår vad som står i tidningen. Ja svarar jag då. Då sa hon jaha jag trodde inte du förstod.

Vad mena hon med det? Såg det ut som att jag inte kunde läsa eller? Var det för att jag skummläser och bläddrar till nästa sida rätt så fort? Jag rår väl inte för att jag läser snabbt och jag kanske inte är intresserad av att läsa exakt alla artiklar. Jag tycker det var en elak kommentar att påstå att någon inte skulle förstå vad som står i tidningen. Jag skulle lika bra kunna vara ett geni. Vad vet hon på bussen om mig liksom. Ge en komplimang om du ska säga något till en främling.

vilodag

Somnade till ont i örat och vakna med hals ont. Det blir en lugn dag idag så att jag orkar upp och jobba imorgon.
 
 
 

Det blev i alla fall kladdkaka

Så här skulle dagen sett ut. Jag skulle ha städat och gjort i ordning för syrran ska komma. Om jag fick tid över skulle jag fortsätta leka med min blogg design.

istället så passade jag på att vara ledig på min lediga dag och tittade på oc men jag bakade i alla fall en kladdkaka och my kom också så vi kunde prata lite skit 😉
 
 

helg och vardag byter plats

När man som jag jobbar i butik så händer det ofta att man jobbar helg och man får vara ledig mitt i veckan istället. Så för oss är det inte alltid äntligen helg. Men det har sina fördelar också.
 

Fördelar:

  • Man får mer betalt på helger
  • Det är fler och roligare kunder
  • Man är ledig när butikerna har öppet
  • Man slipper helg stress
Nackdelar:
  • Alla jobbar när du är ledig
  • Du missar helggrejer som kalas och fester

 


Äntligen en locktång som funkar

 

Tack för alla gratulationer

Jag vill passa på att tacka för alla gratulationer igår, det gjorde min dag. Så tack 😊


Jag brukade alltid älska min födelsedag

Ända sen jag var liten så har jag älskat min födelsedag, när nyår var över så tjatade jag om att jag snart fyllde år.  Det gjorde jag till och med förra året. Men i morse när min kille så grattis så var det ja just  det jag fyller år idag.
 
Jag har inte haft någon typisk längtan i år och det känns inte som det är någon speciell dag idag. Är mitt barnasinne borta nu när jag fyllt 21 eller är det bara ett dåligt år att fylla år på.
 
 

Dagen vart inte som planerat

Den här dagen gick verkligen inte som planerat. Planerna var städa, baka kladdkaka och fira att jag fyller år imorgon. Men det börjar med att syrran undrar om vi kan ändra till måndag. Inga problem. Sen ringer mitt ena jobb och undrar om jag kan jobba och när de ropar så kommer jag 😏
 
På jobbet slår kollegan i huvudet och måste åka till akuten, men det gick bra en sköterska lämnade ihop två cm.
Sen blev en kompis sjukskriven. Ja mycket oförutsedda saker kan hända.
 
 
 
 

kaninen kim

Jag har en väldigt speciell liten sötnos som heter kim. När vi hittade kim i buskarna så var han inte mer än en liten kanin unge. Nu har han vuxit sig stor och han vet vad han vill ha. Kim är oftast en lydig kanin. Men när han är på bus humör slår han dövörat till och smiter in under sängen ändå :)
 
Kim är en väldigt rastlös och kelig kanin som ska ha all uppmärksamhet. När han tycker att vi glömt bort honom så biter han på gallret i sin bur, spelar ingen roll vad klockan är. Så för att sova om nätterna får man  inte glömma att rasta honom.
 
Men även om han ibland är super jobbig med sitt gnagande och inte vet vad ordet vänta betyder. Så är han en jätte charmör och har vunnit allas våra hjärtan genom att försöka möta oss när vi kommer hem. Genom att pussa på oss när han är kelig och ibland bara genom att se riktigt, riktigt söt ut.
 
 
 

Tips på Träningsmusik

Det är så att jag behöver tips på musik till min träning. just nu så har jag bara två låtar i min träningslista, sledgehammer och break free, behöver lite fler för att komma i form. Så snälla tipsa mig om lite träningsmusik.
 
 

man vill inte skriva om allt

Bloggen är som en liten dagbok som hela världen kan läsa. Så ja man skriver inte om allt som händer i ens liv. Man vill inte bli dömd för allt man gör människor är bra dömande ändå. Sen tänk efter själva man vill inte att alla ska veta när man har bråkat och med vem . Man vill inte att alla ska veta ens sexliv. Man vill inte att alla ska veta när man gått på toa och så vidare och så vidare.
 
Visst har jag bloggen för att skriva av mig en del. Men jag väljer vad jag vill dela med mig av.
 
 

Debatten som diskuteras med många argument

Såg denna artikel (http://touch.metro.se/nyheter/18-aringen-ar-kar-i-sin-pappa-nu-vill-de-ha-barn/EVHoap!uT1tNsEvsgP7c/) när jag gick in på fb och det var en hel del kommentarer från alla håll och kanter. Någon sa att det var helt okej de skadar ju inte andra och de är precis som med homosexuella? Tycker det var en udda jämförelse.

Jag personligen tycker att det är fel. Visst rår man inte för vad man känner men om man har skapat något tror jag inte man vill ligga med hen. Tanken på att han faktiskt träffade barnet som litet också. Tänk dig det är din lilla flicka du ligger med. Känns bara blä i mitt huvud. Jag hade haft mer förståelse om de träffats blivit kära och sen fått reda på att de var släkt men att veta det när man går in i förhållandet. Kanske är jag bara uppfostrad så att jag känner det är fel. Men alla har väl rätt till lycka.

nya klänningen

 

nya byxor

 
Skit dåliga bilder men det får ni leva med
 

Jag kan inte skriva

Jag har alltid haft lätt för att skriva. Du kunde ge mig en rubrik och jag kunde skriva en uppsats om bara en enda mening. Men nu på senaste tid så får jag inte ut någonting. Speciellt inte om det är om mamma. Nu tänker jag istället en hel uppsats och får bara ut två meningar. Jag har alltid uttryckt mig genom att skriva så jag kommer fortsätta försöka men om jag inte lyckas få ner mina tankar på papper längre så måste jag hitta en annan lösning. Kanske behöver jag papper och penna i stället för ett tangentbord. Förut har det inte spelat någon roll men jag kanske behöver gå tillbaks till grunden. När det gäller detta inlägg så flyger fingrarna över tangentbordet. Men ska jag skriva om mamma som jag tänkte från början så blir det bara några få meningar.
 
 

Mammas begravning

Idag var mammas begravning den gick bra och den var riktigt fin. Tack för allt stöd från både väntat och oväntat håll ! Jag är stolt över vad vi åstadkom.
Jag har tänkt på vad jag ska skriva och kom då på massor nu när jag sitter här vid tangent bordet så är allt försvunnet och jag kommer inte alls på vad jag skulle skriva.
 
Nu blir det filmmys med pojken.
 
 

Äntligen är den här

Äntligen är min massagekudde här som jag fått av syrran i jul/födelsedagspresent. Så nu efter en lång arbetsdag tar jag fram den och hoppas att spänningarna släpper. :)


Besviken på hemliga presentlådan

Kollar de inte åldern på dem de skickar till? Bara anti rynka.

At Least I got my friends


Detta hann vi med idag

Jag och syrran skulle hinna med en massa saker idag. Det började med att vi åkte och kollade på lokalen som vi ska ha till mammas minnesstund efter begravningen, så nu vet vi vad som finns och hur vi ska göra i ordning. Sen så åkte jag till min kurator och medans så klippte syrran håret. Så fixade de t även med papper som ska till begravningsbyrån. Sen så var jag tvungen att reklamera mina älskade skor :(, och hitta ett par nya att ha på jobbet. Sen så var det dags för oss att få i oss lite socker så vi tog en fika och vips så var klockan tre och Sara var fortfarande tvungen att hitta något att ha på sig på mammas begravning och vi hann inte åka upp och börja städa i lägenheten. Ja tiden springer iväg och fortfarande en del kvar att göra men man kan i alla fall boka av lite på listan.
 
 

Låten som fastnat i mitt huvud


Killarna fick göra jobbet

Ja idag fick karlarna arbeta medans jag och syrran jobbade så fick killarna köra grejerna vi ville ha kvar på förråd.
Tack till de fyra som ställde upp och hjälpte oss så att bara är det som ska skänkas kvar och så klart den jobbiga flytt städen. Ni kämpade på snabbt och bra och ni var redan på väg med sista lasset när det började att snöa.
 
På tal om snö, så tyckte jag att det såg jätte mysigt ut när det snöade ner när jag stod och väntade på bussen. Tror säkert det varit ännu mysigare om jag haft mina vinterstövlar och inte mina gympaskor. Jag är en av de där konstiga människorna som älskar när det snöar.
 
 
 
 

Välgörenhet

Vi människor har så sjukt mycket att bidra med men ändå är det väldigt sällan vi bidrar med något. Välgörenhet behöver inte alltid kosta pengar. Att ge blod till exempel kostar inte en krona men kan rädda flera liv. Jag själv är skit dålig på det här med välgörenhet men jag hoppas att jag kan bättra mig. De flesta vill utnyttja alla bidrag men det är inte många som vill bidra. Majoriteten av befolkningen är alldeles för själviska och undrar varför ska de göra det de är ingen som hjälper dem när de har de svårt. Men tänk efter du kanske får mer hjälp än du tror och chansen är större att det finns fler som vill hjälpa dig om du har hjälpt dem. Ett ge och ta tänk handlar det om inte bara ta och ta. Vi har massa att bidra med till olika saker. Bara kunskap kan vara en viktig sak att bidra med.
Tillsammans kan vi göra skillnad.
 
 
 
 

Dags för en ny frisyr

Hej alla där ute. Nu går jag i funderingar på att klippa mig. Måste i alla fall toppa mig. Mina toppar är sjukt slitna. Så du undrar ju jag förstås om ni har några tips på någon bra och billig frisör i Uppsala trakten. Plus om ni har några bra idéer för frisyrer så får ni gärna tipsa om det också.
 
Här är några olika färger och frisyrer som jag haft genom åren och jag kan ju i alla fall komma fram till att brunt är den hårfärg som passar mig bäst.
 

underbara huvudvärk

igår när jag slutade jobbet var jag jätte trött och hade ont i huvudet. Så jag bestämde mig för att lägga mig tidigt. Före nio till och med. Då ringde syrran och vi lyckades prata i femtio min. Men sen så lägger jag mig ner och somnar. Då mitt i natten kommer min kära kanin och väcker mig genom att bita på gallret. Det är inte kul att vakna av det ljudet när man fortfarande har ont i huvudet men jag lyckas få honom tyst och jag somnar om. Men jag tror han lät bara för att jävlas det var längesen han väckte en på natten. Men det är tur att han är söt i alla fall.
 
 

Kissens nya hem

Kissen verkar ha funnit sig till rätta i sitt nya hem väldigt fort. Det gör mig glad att se att han kommer få det bra.
 
 

Katten får ett nytt hem

Idag har jag hållit mig sysselsatt med att tvätta och städa och ändra lite på bloggdesignen. Sen så tog dagen helt plötsligt slut och det var dags att åka och lämna över kissen till sin nya matte. Överlämningen gick bra nya matte fick klappa honom :) Däremot så ville han verkligen inte åka i transport buren men det är ju helt förståeligt när man inte åkt en sån förut. Det känns som om han kommer få ett bra nytt hem med nya katt kompisar att leka med.
Det känns skönt att vi slipper avliva honom.


Kaninen Kim

Jag har ju min lilla söta kanin kim nu. Jag har haft många olika djur i mitt liv, katter, hundar, marsvin, gerbiler, hamstrar undulater och 10 andra kaniner men aldrig någon som varit så krävande som min Kim. Om han inte får var ute en stund varje dag så är det mer regel än undantag att han väcker en på natten. får han inte mat på rätt tider och om han märker att man är vaken och inte tar sig tid att umgås med honom så börjar han bita på gallret.
Vi har äntligen hittat ett medel att ha på gallret men är han på riktigt bus humör. så slickar han bort det och fortsätter igen efter fem minuter. Ja han är en speciell liten prick den där kaninen. Det är tur att han är söt i alla fall och pussar på en när han är kelsjuk.
 
 

Tisdagen

Denna dag började väldigt trögt det tog två timmar innan jag tog mig upp ur sängen i morse. väldigt glad över att jag började ett idag. Men när jag väl tog mig upp så kom det goda besked. Vi har äntligen hittat ett hem till lilla kissen :).
Vi har bokat in dagar för tömning av lägenheten. Det börjar äntligen se ut som om saker och ting löser sig.
Med inventering på jobbet så bara rusade dagen förbi. Nu blir det att hoppa in i en skön dusch, man blir förvånansvärt svettig av att inventera. Sen lägga sig och invänta morgondagens alla måsten. Jag längtar till en dag då jag inte har en massa saker att göra.
 

Att gråta är ingen svaghet

Man säger att man inte gråter för man vill inte visa sig svag. Att gråta är inte att visa sig svag. Det är att visa sig stark. Det är att visa mod. Det är att visa att man har känslor. Jag önskar att jag hade modet och styrkan att gråta. Jag önskar att jag hade orken att gråta. Jag är bara rädd för att när jag väl börjar så kan jag inte sluta.
 
Att gråta är vackert. Att gråta är en befrielse, en bearbetning. Ett mänskligt beteende, det är det första man gör som människa i den nya världen. Men det lärs bort. Att gråta är ett tecken på liv. Till alla er som kan och vill gråta, gör det om det behövs! skäms inte!

Fejkade nyheter

Det här med fejkade nyheter. det är ju helt sjukt att det finns folk som sitter där ute och försöker komma på olika sätt att lura oss  Det har varit nyheter om allt från att det ska bli skatt på sex, till kvarsittningar för mobilskal. Att svenska flaggan ska ändras ja listan kan göras lång.
 
Vissa saker förstår man på en gång att det inte är sant. Medans vissa faktiskt skulle kunna vara det. Jag förstår inte vad det ska leda till att folk luras i saker. Folk som vill bli allmänbildade blir bara lurade och kanske rent av irriterade av saker som inte är sant.  Källgranskning är nu viktigare än någonsin. Det har blivit så enkelt att hitta på allt möjligt bakom anonymitet på nätet och spridningen går så fort. Granska alltid era nyheter innan ni delar vidare. Era åsikter om vad som ska göras åt problemet kan vara helt i onödan, det kanske inte ens är ett problem.
 
Här är en del av de fejkade nyheterna: http://www.lajkat.se/7-roligaste-satir-artiklarna-som-svenskar-gick-pa-2014/
 

Måndag

Snart dags att bege sig till en ny arbetsdag. Den här veckan är det mycket jobb men det är bra då får jag en anledning till att kliva upp ur sängen. Jag tycker att det är viktigt att fortsätta med sitt gamla liv även om man sörjer för annars hamnar man bara i en ond spiral neråt och det kan bli jätte svårt att ta sig tillbaka till verkligheten igen. För trots allt så går livet vidare. Man har fortfarande ett jobb att gå till räkningar som ska betalas. Vänner som man ska hålla kontakten med. o.s.v. Livet stannar inte upp och ger dig en paus, det får du se till att göra själv. För det är trots allt viktigt att sörja också. planera in en ledig dag då du bara sitter och gråter eller kollar på gamla bilder. Ja man kan faktiskt planera in bearbetningen. Det är bättre än att skjuta upp den som jag så gärna vill göra.


Vad är styrka?

Är styrka att gå upp på morgonen? Att gå till jobbet? att inte gråta när du ser på? Att undvika tankarna på det som har hänt? För mig är det inte styrka för mig är det en överlevnadsinstinkt.
 
Jag springer på som om ingenting har hänt. istället för att lugna ner mig ökar jag takten för att det inte ska komma ikapp. När jag sätter mig ner kryper det i kroppen måste alltid ha något att göra. Litet eller stort spelar ingen roll.
 
Jag tillåter inte mig själv att rasa, jag står upp för dem som är kvar. Jag drar upp dig när du faller igen. Jag är din soldat. Jag puttar dig i ryggen för att du ska ta dig framåt. Det finns ingen paus knapp. en dag i taget. 
 
Folk ställer frågor som jag inte kan svara på. Om du märker att jag är låg fråga inte varför just nu är det ju ganska självklart. Vill jag dela med mig av något speciellt så säger jag det. Om jag vill gråta låt mig gråta i tystnad. säg ingenting då stänger jag igen.
 
Sorgen paralyserar mig. När jag tänker på dig så stänger min kropp av och jag bara stirrar det kommer inte ens en tår. Men det betyder inte att jag inte sörjer.
 
Bara för att mitt liv går vidare, bara för att jag inte gråter varje kväll betyder det inte att jag inte sörjer. Det betyder inte att jag inte tycker att allt är skit. Bara för att du inte ser det betyder det inte att jag inte bara vill kasta saker och skrika. Men jag tar en sak i taget.

Styrt och ställt

Idag har vi varit uppe i lägenheten och styrt och ställt. Syrran som var bakis tyckte det var jobbigt att jag kommenderade henne att göra si och så men se så snabbt och smidigt det gick när alla hade något att göra och alla visste vad de skulle göra istället för att springa runt som yra höns. Du fick ju åka hem tidigare än beräknat :)
 
Vi har fortfarande en hel del kvar att göra. Det är väldigt mycket när man ska tömma en hel lägenhet men allt är ner packat så nu är det bara att köra iväg allt och sen den där underbara flytt städen kvar. som jag helst av allt skulle vilja skita i men man måste. Bara ta tag i skiten och få det gjort.
 
Lilla söta kissen är fortfarande i behov av ett nytt kärleksfullt hem.
 
 
 
 

Ny jacka vs. gamla jackan.

Har precis kommit hem efter en super trevlig middag med arbetskamraterna. Tog och invigde min nya svarta jacka, då min vita var så skitig. jag hade ju inte tänkt använda den nya förrän nästa vinter egentligen för jag älskar verkligen min vita. men som sagt rätt så skitig. Nu upptäckte jag att min nya jacka känns tajtare än min gamla men annars är båda väldigt sköna så frågan är ska jag göra som jag tänkt och använda vita säsongen ut eller ska jag offra min gamla gosis jacka mot den nya?

Lägenhetsstök

Idag var vi uppe i mammas lägenhet och började städa ut, Vi hann med mycket jag, syrran med pojk. Nu har vi bara ett och ett halvt rum kvar plus soporna men det fixar vi imorgon. Super keliga kissen blev lite bortskämd med burkmat också. Sötnosen. hoppas vi hittar ett hem till honom snart.

Eter en lång dag i lägenhet ska jag ut och njuta av en god middag med jobbet på restaurangen på gamla station. Det har jag förtjänat.


det här med att blogga

Kanske är det dags att börja blogga igen. Jag tänker ofta att det skulle vara ett bra sätt att avreagera mig på. Jag tänker när jag kommer hem från jobbet ska jag skriva det där inlägget. Sen skjuts upp till senare och senare blir aldrig. Jag är väldigt bra på att komma på ursäkter.
En annan ursäkt är att jag vill uppdatera min desgn och ändra med mina kategorier. Det får jag göra när jag har tid och så vips så har det försvunnit ännu ett inlägg. Men man måste ju börja någonstans. Och någonstans får bli med att skriva för det är ju trots allt det en blogg är till för.