Om min hälsena

Jag har fått frågor om mitt problem med hälsenan så här kommer lite fakta. Om det är något ni undrar över så är det bara att fråga. Och jag lovar ni behöver inte läsa om ni inte vill veta.

Jo det kallas ju för cp skada men jag brukar inte använda det för att det blir helt fel uppfattning i andras ögon utan jag brukar säga rörelsehinder.
Jag har förkorta hälsenor och men det är bara den högra som är jobbig och som vi håller på att få bättre i mina ögon är det inget fel alls på min vänstra och det är det knappt heller. Bara lite grann.
Jag märkte större skillnad när jag kom upp i 14 års åldern och slutade spela fotboll. Idag är jag snart 17 år och tycker ibland det är jobbigt när hälsenan är alldeles för stel och man knappt kan gå så därför är jag väldigt glad för botoxen som gör så att jag inte har så varje dag.
 
Hittills får jag botox var tredje månad men jag ska träffa en ortoped och utvärdera om jag verkligen ska fortsätta vilket jag vill men dom vill ju också testa hur mkt jag klarar mig utan. Men innan jag började med botox och skena så kunde jag bara vinkla foten 0 grader nu när jag har det kan jag vinkla den ca 20 med hela kropps tyngden över. (på min vänstra fot kan jag vinkla ca 30). Dock fick jag höra av min nuvarande sjukgymnast att det kan vara svårt att få botox när man blir äldre och sen får du tänka på att det kostar pengar att få det.
 
Vi pratade om skenan för min sjukgymnast hade sett att den hade gjort bra skillnad på andra och jag var ju villig att prova det bästa för att min hälsena skulle bli bättre utan att behöva operera (eftersom det bedföljer risker) Min sjukgymnast skickade en remiss till Olmed och jag kom dit sen så typ gjuter dom av ens ben och fot så at den är specialanppassad till just dig. Sen så minns jag inte hur länge man får vänta innan man kan hämta den. Om du har sjukgymnast prata med henne/honom annars kanske du kan kontakta Olmed eller om det finns någon annan sko och fot specialist. P.s Skenan kan användas även på dagen när man t.ex sitter vid datan. Men jag tycker det känns obekvämt efter ett tag så jag brukar inte göra det


Kommentarer
Postat av: Nessie

Hellu sjukt cool blogg^.^

Har du haft en härlig dag?

KRAMKRAM

2011-01-11 @ 19:08:59
URL: http://bloodi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback